Ο Τόνι Μπλερ και η σύζυγος τα ‘κονομάνε’ γερά στην Αλβανία




Ιανουάριος 19, 2016.

Η βρετανική εφημερίδα ‘Daily Mail’-γράφουν τα αλβανικά media- έχει δημοσιεύσει ότι η Αλβανία έχει καταβάλλει περίπου μισό εκατομμύριο στερλίνες στη σύζυγο του Τόνι Μπλερ, Τσέρι Μπλερ,  για παροχή νομικών συμβουλών.



Συγκεκριμένα η εταιρεία «Omnia Strategy» της Τσέρι Μπλερ (Cherie Blair) έλαβε από την Αλβανία 493 χιλιάδες στερλίνες για νομικές υπηρεσίες από μια δικαστική υπόθεση εναντίον  μιας βρετανικής  εταιρείας παραγωγής ραντάρ.


Η αρχική σύμβαση με την σύζυγο Μπλερ,  ήταν £ 378.000 αλλά στη ‘διαδρομή’ προστέθηκαν άλλα £ 115.000.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη υπόθεση, μετά από την τοποθέτηση του Τόνι Μπλερ ως συμβούλου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τον Σεπτέμβριο του 2013.


Η αλβανική κυβέρνηση προσέλαβε την εταιρεία της  Μπλερ «Omnia Strategy» για την επίλυση ενός νομικού ζητήματος με την βρετανική εταιρεία ‘Rapiscan που είχε επιλεγεί για την τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας στα αλβανικά σύνορα αξίας 250 εκατομμυρίων στερλινών.


Η σύμβαση παραχώρησης είχε εγκριθεί ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2013 στην Αλβανία, αλλά οι Σοσιαλιστές είχαν δηλώσει ότι θα την ακυρώσουν, όταν θα έρθουν στην εξουσία.


Τον Απρίλιο του 2015, με τις συμβουλές της εταιρείας του Τόνι Μπλερ,  το ζήτημα επιλύθηκε.



Παρόμοια περίπτωση και σε Καζακστάν



Η εταιρεία της  συζύγου του Τόνι Μπλερ, εργαζόταν συγχρόνως  για την κυβέρνηση του Καζακστάν, από όπου είχε λάβει £ 400.000.

Εν τω μεταξύ, ο Τόνι Μπλερ ήταν σύμβουλος και της κυβέρνησης του Καζακστάν, ωστόσο επικρίθηκε από το γεγονός ότι ενώ κέρδισε £ 7,000,000 από την σύμβασή του αυτή, αλλά δεν είπε τίποτε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται στη χώρα.

Το αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τη δημοσίευση των στοιχείων αυτών, η εταιρεία  της Τσέρι Μπλερ δεν έκανε κανένα σχόλιο…

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ