Επίλογος της Μέρκελ οι βιασμοί γυναικών από μετανάστες στη Γερμανία




Ιανουάριος 10, 2016.

Οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στη Γερμανία, που εκδηλώθηκαν το βράδυ της πρωτοχρονιάς, μιας βραδιάς κατά την οποία ο γυναικείος πληθυσμός βγήκε αμέριμνος στις πλατείες της χώρας και υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από μετανάστες, περιπλέκει ολοένα και περισσότερο την μεταναστευτική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει σε σχόλιό του, ο αναλυτής της Ντόιτσε Βέλε, Μπερντ Ρίγκερτ.



Πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, καθώς και εμπειρογνόμονες θεωρούν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει ακολουθήσει μια λάθος πολιτική προς τους μετανάστες.



«Προφανώς, η Άνγκελα Μέρκελ,  πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει την πολιτική της έναντι των μεταναστών ή να αποχωρήσει από το γραφείο της Γερμανικής Καγκελαρίας», σημειώνει ο Ρίγκερτ.



Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι επιθέσεις στην Κολωνία ενισχύουν τη θέση των πολιτικών που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων εντός της ΕΕ, που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο την Μέρκελ.



«Τα πρόσφατα γεγονότα μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της καριέρας της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει μεγάλη επιρροή στο εσωτερικό της ΕΕ», είπε.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σε κατάσταση- λόγω απουσίας κοινής πολιτικής- να συμφωνήσει σε μια πολιτική για την μεταναστευτική κρίση, ούτε στην κατανομή των ποσοστώσεων για τους πρόσφυγες σε όλα τα κράτη μέλη. 



Τώρα, μετά από τις επιθέσεις ( και τη δημοσίευση των βιασμών) στην Κολωνία, οι πιθανότητες για μια κοινή στάση είναι ακόμη λιγότερες.



Ο αρθρογράφος θα σημειώσει ότι και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απέτυχαν να σταματήσουν ή να εμποδίσουν τους μαζικούς βιασμούς των γυναικών, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούσε η Καγκελάριος έναντι των προσφύγων.



Ο Ρίγκερτ τονίζει  ότι οι επιθέσεις στην Κολωνία προκάλεσαν αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη και επιπλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί  το παράδειγμα της Κολωνίας στην εκστρατεία του.



Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική πίεση στο εσωτερικό του κόμματός της, διότι είναι σαφές ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεση  που έδωσε για μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία.



«Η Μέρκελ, δεν μπορεί, πλέον, να επικαλείται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», επισημαίνει ο αναλυτής, όπως γράφει το σερβικό πρακτορείο beta επικαλούμενο την Deutsche Welle.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ