Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΕ σχεδιάζει να κλείσει για τους πρόσφυγες τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα
Ιανουάριος 20, 2016.

Η Γερμανία, η Αυστρία και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες εργάζονται για ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα κλείσουν τελείως για τους πρόσφυγες τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα, γράφει  η «Black Sea News», επικαλούμενη τη γερμανική εφημερίδα ‘Μπίλντ’.Πηγές από το Βιέννη και το Βερολίνο αναφέρουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, δέχονται σοβαρές πιέσεις από το λαό, λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών στις χώρες τους.Αυτό δείχνει ότι η Μέρκελ θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής εάν έκλεινε τα σύνορά της, αλλά στη συνέχεια θα ακολουθούσαν το παράδειγμά της και άλλες χώρες της ΕΕ, ουσιαστικά θα σήμαινε το τέλος του συστήματος Σένγκεν.


Στην Ελλάδα, οι πρόσφυγες έρχονται από την Τουρκία. Η  Άγκυρα δεν αναλαμβάνει καμία ορατή δράση για να μειωθεί αυτή η ροή από την πλευρά της, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Μπίλντ».


Έτσι, θα πρέπει να ενεργούν ως ‘συνοριοφύλακες’ η Ελλάδα μαζί με τα Σκόπια, κλείνοντας τα σύνορά τους το Μάρτιο, όπως πιστεύουν οι συντάκτες του σχεδίου.Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση στην Αθήνα θα είναι σε θέση να ελπίζει σε θετική  εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο η «Μπίλντ» δεν αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο.


Σύμφωνα, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνόρων – Frontex, ο συνολικός αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην ΕΕ το 2015, ανήλθε σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: