Βοσνία: Συνελήφθησαν ισλαμιστές με τη σημαία του Ντάες




Ιανουάριος 11, 2016.

Σαράγεβο.

Αστυνομικοί από την βοσνιακή υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας (Sipa) συνέλαβαν σήμερα τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια τους τη σημαία του Ντάες (ισλαμικού κράτους), όπως αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.



Οι βοσνιακές δυνάμεις ασφαλείας έψαξαν κατόπιν στα σπίτια των ισλαμιστών και προέβησαν σε κατασχέσεις αντικειμένων που θα χρησιμεύσουν ως αποδεικτικά στοιχεία για τις περαιτέρω διαδικασίες.



Πρόκειται για μια συνέχιση της αστυνομικής επιχείρησης που φέρει την ονομασία «Νταμάσκ» [Δαμασκός] και έχει ως στόχο τον εντοπισμό υπόπτων που έχουν διασυνδέσεις με την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία.



Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, διάφορα είδη ναρκών, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, μαχαίρια, σημαίες του ‘ισλαμικού κράτους’ και πλαστικό διάτρητο  που χρησιμοποιούνταν ως ‘μήτρα’ για κατασκευή σημαιών του Ντάες.



Η δράση της αστυνομίας γίνεται υπό των διαταγών του Δικαστηρίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Εισαγγελίας.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ