Ερντογάν: Η Τουρκία και το Ισραήλ χρειάζονται ο ένας τον άλλον




Ιανουάριος 2, 2016.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέμεινε ότι οι όροι της Τουρκίας για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, παραμένουν, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι γεγονός ότι η Τουρκία και το Ισραήλ χρειάζονται ο ένας τον άλλον στην περιοχή.




Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων – γράφει το τούρκικο Cihan- σε αεροπλάνο  που επέστρεφε από τη Σαουδική Αραβία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ζητά μια συγνώμη για την ισραηλινή επιδρομή το 2010 στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που έπλεε προς τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν 10 Τούρκοι.


 Πρόσθεσε ότι ζητά ακόμη και αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας για την εξομάλυνση των σχέσεων  με το Ισραήλ.



«Το Ισραήλ χρειάζεται μια χώρα όπως είναι η Τουρκία στην περιοχή. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι και εμείς χρειαζόμαστε το Ισραήλ. Αυτή είναι μια πραγματικότητα για την περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο που επικαλείται σχόλια στον ημερήσιο Τύπο του Σαββάτου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ