Σιρνάκ: Κούρδοι αυτονομιστές σκότωσαν τρεις αστυνομικούς- αρκετοί τραυματίες



φωτό αρχείου

Ιανουάριος 18, 2016.

Σιρνάκ- Νοτιοανατολική Τουρκία.

Κούρδοι αυτονομιστές πυροδότησαν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην επαρχία Σιρνάκ κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη στιγμή διέλευσης θωρακισμένου οχήματος των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς αστυνομικοί και να τραυματισθούν αρκετοί άλλοι, σημειώνει η αιγυπτιακή ‘Αχράμ’, επικαλούμενη τουρκικές πηγές.



Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 23:30 της Κυριακής στην περιοχή Ιντίλ του Σιρνάκ, κοντά στα Συρία και ταυτόχρονα Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε βάση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή με τουφέκια. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από αυτήν την επίθεση.



Η κυρίως κουρδική περιφέρεια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνεχίζει το δημοσίευμα, συγκλονίζεται καθημερινά από τη βία, μετά την κατάρρευση, τον περασμένο Ιούλιο, της κατάπαυση του πυρός που είχε συναφθεί το 2013, μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ). 



Το ΡΚΚ αγωνίζεται για αυτονομία των Κούρδων στην Τουρκία και άρχισε ένοπλο αγώνα εναντίον του κράτους το 1984. Έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία καθώς και από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οι πόλεις Τσίζρε και Σιλόπι, ανατολικά της Ιντίλ, στο Σιρνάκ, βρίσκονται συνεχώς σε εικοσιτετράωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 14 Δεκεμβρίου,  καθώς οι μάχες μέσα και γύρω από τις πόλεις είναι καθημερινό φαινόμενο, σημειώνει το δημοσίευμα της 'Αχράμ'.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ