Ουκρανία: Πυρπόλησαν ορθόδοξη εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας





Ιανουάριος 9, 2016.

Το γραφείο Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, άγνωστοι πυρπόλησαν ιερό ναό που χτίσθηκε προς τιμήν του Τάφου του Αγίου Πέτρου  και ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη  Ουκρανική Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα κάηκε το εξωτερικό μέρος του Ιερού καθώς και η πρόσοψή της. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στο εσωτερικό αλλά δεν πρόλαβε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.


«Ο εμπρησμός έγινε αντιληπτός όταν εκδηλώθηκε η φωτιά», είπε ο πρωθιερέας  Ιωάννης Τρόνκο. «Μόνο με τη χάρη του Θεού δεν κάηκε ολοσχερώς ο ναός. Οι περίοικοι κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ συγχρόνως ρίχτηκαν στην κατάσβεσή της», είπε.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η φωτιά έσβησε πριν από την πρόσβασή τους στο χώρο, από τους κατοίκους των γειτονικών σπιτιών που κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ