Βούλγαρος πολιτικός: Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος αλλά πάσχει στα ανθρώπινα δικαιώματα




Ιανουάριος 17, 2016.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, αλλά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στανίσεφ.



Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πολιτικό, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεχίσει να επιμένει στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής διαδικασίας στη γειτονική χώρα.


Ο Στανίσεφ που βρίσκεται στην Τουρκία σε ένα συνέδριο του αντιπολιτευόμενου τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είπε χαρακτηριστικά: 



«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους δύο Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή με βαριές κατηγορίες, επειδή αποκάλυψαν ότι οι τουρκικές ειδικές υπηρεσίες έχουν εμπλακεί σε εμπόριο όπλων με τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία».



Ο Βούλγαρος πολιτικός επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση ως προς τα μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι «δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία, δυστυχώς, δεν έχει ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης του λαού. Η πίεση της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ συνεχώς αυξάνεται και αυτό προκαλεί ανησυχία στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Στανίσεφ, τόνισε,  εξάλλου, ότι η Τουρκία «είναι ένας σοβαρός εταίρος στην ΕΕ, όχι μόνο στην επίλυση της κρίσης των προσφύγων αλλά αποτελεί ένας στρατηγικός και οικονομικός εταίρος», ωστόσο παρατήρησε  ότι απαιτείται ένας ειλικρινής διάλογος επειδή υπάρχουν μια σειρά γεγονότων που προκαλούν ανησυχία.



Αναφερόμενος στην τουρκική πολιτική σε σχέση με τις ισλαμιστικά κινήματα δεν δίστασε να πει,  όπως σχολιάζει η βουλγαρική τηλεόραση,  ότι «σε πολλούς διεθνείς κύκλους σχολιάζεται η διττή θέση της Τουρκίας σχετικά με το ‘ισλαμικό κράτος’ και τα γεγονότα στη Συρία. Αυτό είναι ένα σοβαρό μάθημα για κάθε χώρα».
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ