Στρατηγική της Αθήνας: Στενότερη συνεργασία με Κροατία, Ρουμανία και Βουλγαρία




Ιανουάριος 19, 2016.

Σκόπια.

Η Ελλάδα ζήτησε στενότερη συνεργασία με την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Η πρόταση κοινοποιήθηκε  από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στην χθεσινοβραδυνή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών στις Βρυξέλλες, όπως γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.
 

«Ήταν  η πρώτη συνάντηση των τεσσάρων βαλκανικών χωρών που είναι μέλη της ΕΕ- Κροατίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας- με στόχο να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία σε ευρωπαϊκά θέματα, στον καθορισμό κοινών απαιτήσεων για μεγάλα επενδυτικά σχέδια για σιδηροδρομικά δίκτυα, για την ενέργεια και άλλα» είπε ο Έλληνας διπλωμάτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη για κοινές προσπάθειες για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Σημείωσε ότι η πρώτη ήταν η πρώτη οργανωμένη συνάντηση για συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων χωρών και πρόσθεσε ότι οι χώρες θα έχουν μια δεύτερη συνάντηση στις 5 και 6  Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στο Άμστερνταμ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ