Σκόπια: Οι ΗΠΑ ζητούν αξιόπιστες εκλογές




Ιανουάριος 17, 2016.

Η αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια με ανακοίνωσή της συστήνει στα πολιτικά κόμμα να μην απαξιώνουν  τη συμφωνία του καλοκαιριού και ζητά την ισχύ της, ως ένα θετικό μέσο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.



«Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζουμε και εμείς,  την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας και έχουμε δεσμευθεί  να βοηθήσουμε τη χώρα στην εφαρμογή της.



Λυπούμαστε που οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί απέτυχαν  να καταλήξουν σε συμφωνία, σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα, ιδίως με την ημερομηνία των εκλογών και της διευθέτησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης.



Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τα κόμματα και τους θεσμούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την FYROM να πετύχει και ο δρόμος για αυτό είναι οι αξιόπιστες εκλογές.



 Αυτό απαιτεί τη λήψη δύσκολων αποφάσεων από όλα τα πολιτικά κόμματα», καταλήγει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, όπως γράφει η ‘24βέστι’.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ