Κούρδοι Συρίας: Η Τουρκία εξοντώνει τους Κούρδους και ο κόσμος σιωπά




Ιανουάριος 9, 2016.

Ο γραμματέας του «κουρδικού αριστερού κόμματος» στη Συρία, Μοχάμεντ Μούσα, δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το τουρκικό κράτος σε πόλεις και περιφέρειες του «Μπακούρ Κουρδιστάν» [Βόρειου Κουρδιστάν],  έχουν στόχο να αφανίσουν τα πάντα και τους πάντες εν μέσω της διεθνούς μυστηριώδους σιωπής.


 Ο Μούσα έκανε έκκληση σε όλες τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα κουρδικά  κόμματα καθώς και διεθνείς προσωπικότητες που νοιάζονται πραγματικά, να μην μείνει ο κόσμος άπραγος σχετικά με τις σφαγές που γίνονται στο «Μπακούρ Κουρδιστάν» (νοτιοανατολική Τουρκία).

Ο ίδιος επεσήμανε ότι : 

«Εδώ και μήνες, η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε σφοδρότατες επιθέσεις κατά των υιών του κουρδικού λαού στο Μπακούρ, όπου σε πόλεις και χωριά σφάζονται άμαχοι Κούρδοι, εν μέσω μιας μυστηριώδους διεθνούς σιωπής, καθώς επιχειρείται γενοκτονία του κουρδικού λαού που ποτέ δεν δέχθηκε τέτοιες επιθέσεις σε όλη την ιστορία  του. Τώρα νέοι και άνδρες με γκρίζα μαλλιά και οι γυναίκες υπερασπίζονται τη γη τους με τα γυμνά τους στήθη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μούσα κατήγγειλε τις διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις που «ισχυρίζονται ότι αγαπούν την ελευθερία και τη δημοκρατία να δουν τα δεινά του κουρδικού λαού και να τον γλυτώσουν από τα χέρια των σφαγέων της κυβέρνησης του Ερντογάν».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ