Η Ρωσία ενδιαφέρεται για θερμοκήπια με βουλγαρικές εταιρείες




Ιανουάριος 27, 2016.

Η Ρωσία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία κοινοπραξιών και θερμοκηπίων με βουλγαρικές επιχειρήσεις στην επικράτειά της, καθώς υποφέρει από τις μειωμένες εισαγωγές νωπών λαχανικών και φρούτων,  λόγω της άρνησης της να προμηθευθεί από την Τουρκία και τους περιορισμούς των εισαγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των κυρώσεων των Βρυξελλών κατά της Μόσχας.



Το ενδιαφέρον αυτό έγινε αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση στη Σόφια, των επικεφαλής της βουλγαρικής και ρωσικής υπηρεσίας για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, Μαριέττα Ζαχαρίεβα και Βίκτορ Ερμάκοφ.  Η διακυβερνητική οικονομική επιτροπή Βουλγαρίας- Ρωσίας ξεκίνησε την Τετάρτη, μετά από πέντε χρόνια διακοπής των σχέσεων.


Η διήμερη συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, σε αντίθεση με συνεδριάσεις των προηγούμενων ετών, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν πρόσβαση στους συμμετέχοντες στις συνομιλίες και είχαν τη δυνατότητα  άμεσης λήψης πληροφοριών.


Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας και Οικονομίας.


Η Ρωσία λόγω  της ανεπάρκειας των εισαγόμενων νωπών  φρούτων και λαχανικών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξίας 170 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για να ενθαρρύνει τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων σε περιοχές της επικράτειάς της.


 Η χρηματοδότηση αποτελεί ενθάρρυνση προκειμένου να ξεκινήσει η τοπική παραγωγή σε μορφή θερμοκηπίων, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της Ρωσίας,  καθώς είναι ένας τομέας που δεν είναι αναπτυγμένος στη ρωσική επικράτεια.


Από τη Βουλγαρία υπάρχουν πάνω από 260 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν διάφορα προϊόντα στη Ρωσία, ενώ πάνω από 600 μικρές και μεσαίες ρωσικές επιχειρήσεις  επιδιώκουν συνεργασία με τη Βουλγαρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ