Ερντογάν: Ο πιο δημοφιλής πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη (!)




Ιανουάριος 19, 2016.

Πρόσφατη έρευνα- γράφει η τουρκική  ‘Γενί Σαφάκ’- δείχνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης στην Ευρώπη και ο δεύτερος πιο  αποτελεσματικός ηγέτης στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ‘Facebook’.

Συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα:
 

Μια κοινωνική μελέτη που διοργανώθηκε για τα media και δημοσιεύθηκε από την «Burson -Marsteller», υπό τον τίτλο « Παγκόσμιοι ηγέτες στο Facebook», έδειξε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης στην Ευρώπη.



Η «Burson -Marsteller» - συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι μια παγκόσμια διεθνούς κύρους εταιρεία στις δημόσιες σχεσεις και την επικοινωνία και διεξήγαγε την έρευνα με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 από 512 σελίδες στο Facebook που ανήκουν σε ηγέτες σε όλον τον κόσμο.



Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό των επικεφαλής όλων των κυβερνήσεων έχουν μια επίσημη παρουσία στο Facebook, ενώ 87 αρχηγοί κρατών και 82 πρωθυπουργοί διατηρούν μια προσωπική σελίδα στην πλατφόρμα.



Περισσότεροι από 50 παράγοντες,  όπως συμπάθειες, κριτικές, βαθμολόγηση, ανταπόκριση, έχουν ληφθεί  υπόψη στην έρευνα για το πώς οι παγκόσμιοι ηγέτες, οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί επικοινωνούν με τα κοινωνικά δίκτυα.



Ο Ερντογάν είναι ο τρίτος δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο, με πάνω από 7.991.898 θετικές εκτιμήσεις (likes) μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ