Νέα αποστολή Ιταλών στρατιωτικών στο Ιρακινό Κουρδιστάν




Ο Ιταλός πρέσβης, Marco Carnelos (α) ανέφερε την αύξηση του αριθμού των Ιταλών εκπαιδευτών στον κουρδικό στρατό

Ιανουάριος 13, 2016.

Σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν,  Ντερβισάν Μπαρζανί, με τον Ιταλό πρέσβη στο Ιράκ, Μάρκο Καρνέλος, συζητήθηκε η συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας της Ιταλίας προς τις κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά.
 

Ο Καρνέλος συνοδευόμενος από διπλωματική και στρατιωτική αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με τον Μπαρζανί στην πρωτεύουσα, Αρμπίλ, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.



Ο Ιταλός διπλωμάτης τόνισε το ρόλο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν και των δυνάμεων πεσμεργκά στην αποτελεσματική καταπολέμηση των τρομοκρατών της οργάνωσης του Ντάες στο βόρειο Ιράκ, αλλά και τη φιλοξενία που παρέχουν οι Κούρδοι  στους 1,8 εκατομμύρια πρόσφυγες.



Ο Καρνέλος ενημέρωσε τον Κούρδο πρωθυπουργό ότι η χώρα του προτίθεται να στείλει περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις πεσμεργκά που καθορίζονται οι μεγαλύτερες στην περιοχή.



Κατά τη συνάντηση συζητήθηκα οι τελευταίες εξελίξεις  στην πρώτη γραμμή του πολέμου καθώς και οι μακροχρόνιες αντιδικίες μεταξύ της Αρμπίλ και της Βαγδάτης, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ