Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

«Οι Βούλγαροι αστυνομικοί χτυπούν, κλέβουν τιμαλφή και ρούχα από τους μετανάστες»
«Human Rights Watch»: Οι βουλγαρικές αρχές συνεχίζουν να χτυπούν και να ληστεύουν τους μετανάστες, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμαΙανουάριος 20, 2016.

«Οι βουλγαρικές αρχές συνεχίζουν να επιστρέφουν μαζικά στην Τουρκία τους αιτούντες άσυλο  που έχουν διασχίσει παράνομα τα σύνορα. Τους χτυπούν σε ορισμένες περιπτώσεις, αρπάζουν τα χρήματά τους, τα τηλέφωνά τους, την τροφή τους, ακόμη και τα παπούτσια τους», αυτά είναι  μερικά από τα συμπεράσματα της Οργάνωσης των 


Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Human Rights Watch» που η σχετική έκθεση παρουσιάστηκε  διεθνώς για τη μεταχείριση των μεταναστών στη Βουλγαρία, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Οι πληροφορίες της Οργάνωσης, συλλέχθηκαν από συνεντεύξεις σε έξι χώρες από  45 μετανάστες  που αιτήθηκαν ασύλου και κατάγονταν από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Τα στοιχεία αναφέρονται για την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου  του περασμένου έτους και έχουν καταγραφεί 59 περιπτώσεις βίαιης επιστροφής ομάδων μεταναστών στην Τουρκία από τη Βουλγαρία κατά την περίοδο από το Μάρτιο ως τον Νοέμβριο του 2015.


Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία και δαγκώθηκαν από τα σκυλιά της αστυνομίας. Όλοι είπαν ότι τους έκλεψαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και σε ορισμένες περιπτώσεις ένστολοι της βουλγαρικής ασφάλειας τους απείλησαν για τη ζωή τους.


Η βία, οι κακές συνθήκες και η έλλειψη τροφής είναι φαινόμενο στα 14 κέντρα μεταναστών της Βουλγαρίας. 

Η «Human Rights Watch» καλεί τη βουλγαρική κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως αυτήν την παράνομη πρακτική, να εντοπίσει τους δράστες και να τους υποχρεώσει σε λογοδοσία. Η οργάνωση υπενθυμίζει ότι οι αρχές έχουν υποχρέωση τόσο με τους βουλγαρικούς  όσο και με τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις να μην κακομεταχειρίζονται  τις ομάδες των μεταναστών.


«Η Βουλγαρία πρέπει να θέσει τέλος στη βίαιη και παράνομη μεταχείριση ατόμων που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη» δήλωσε η Λίντα Γκαλ από την «Human Rights Watch».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: