Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο Τόνι Μπλερ είχε εμπορευθεί απόρρητα έγγραφα από την πρεσβεία στα Τίρανα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα (α), με τον Τόνι Μπλερ στα Τίρανα


Ιανουάριος 3, 2016.

Απαγόρευση επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, να χρησιμοποιεί την πρώην ιδιότητά του,  προκειμένου να αποσπά πληροφορίες από τις βρετανικές πρεσβείες και από διπλωμάτες, τις οποίες κατόπιν χρησιμοποιούσε για εμπορικό όφελός του, επισημαίνει αλβανικό δημοσίευμα που επικαλείται  σχετική αναφορά της βρετανικής εφημερίας «The Telegraph».

 


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών,  σε εγκύκλιό του αναφέρεται στην απαγόρευση του πρώην πρωθυπουργού  σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, για την αποφυγή εντυπώσεων, ότι ο Μπλερ ή  άνθρωποί του, εκπροσωπούν τη βρετανική κυβέρνηση.Το βρετανικό ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ή υπουργοί  του (σημερινοί υπάλληλοί του) χρησιμοποιούν την πρώην ιδιότητά τους σε πρεσβείες για να αποσπάσουν μυστικές πληροφορίες για τις χώρες που φιλοξενούνται, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως ‘ οικεία δεδομένα’ σε αυτούς για να τα παρουσιάζουν, προφανώς ως γνώστες,  προς ίδιο όφελος.Πρεσβείες, μεταξύ των άλλων, στις οποίες έχει ακολουθηθεί αυτή η τακτική,  είναι  στα Βαλκάνια, η Αλβανία και το νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων – FYROMμε σκοπό, κατόπιν,  να 'πουλήσει' τις συμβουλές του.
 
Μάλιστα, μεταξύ των εγγράφων είναι κυβερνητικά έγγραφα και προϊόντα υποκλοπών.Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι  ο Μπλερ με τη μέθοδο αυτή έχει κερδίσει εκατομμύρια λίρες μετά από την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία το 2007. Μέσα σε μια οκταετία κέρδισε τουλάχιστον £ 60.000.000.
 Σε κάθε ομιλία του, η εταιρεία του ζητά για την παρουσία του, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν την εκλογή του τωρινού πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δημοσιεύματα παρουσίαζαν τον Τόνι Μπλερ ως σύμβουλο της νέας κυβέρνησης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ