Αυστηρές εντολές Ερντογάν σε κυβερνήτες των περιφερειών για τους Κούρδους αυτονομιστές





Ιανουάριος 27, 2016.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συγκέντρωση των κυβερνητών των  περιφερειών, χθες, προέτρεψε, κυρίως τους κυβερνήτες στην νότια περιοχή της Ανατολίας, εάν κρίνουν οι ίδιοι να αναστείλουν τους ισχύοντες νόμους, προκειμένου να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία (του PKK), όπως γράφει η ‘Χουριέτ’.


«Εφόσον κρίνετε ότι είναι απαραίτητη  η αναστολή  κάποιου μέρους της νομοθεσίας, να το πράξετε», είπε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους δημάρχους των νοτιοανατολικών επαρχιών, που έχουν σχέσεις με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και τόνισε ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του PKK, προσθέτοντας ότι οι περιφερειακοί κυβερνήτες είναι ελεύθεροι να κατάσχουν τα υπηρεσιακά οχήματα των μελών αυτών, εάν κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον οχήματα για το έργο τους.


«Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK διεξάγει έναν βρώμικο πόλεμο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Οι δήμοι βρίσκονται εντελώς υπό τον έλεγχό τους (μαχητών του PKK).


Επιπλέον, βλέπουμε ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι τους υποστηρίζουν ανοιχτά. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας πρέπει να είναι προσεκτικές για να κάνουν εκκαθάριση της περιοχής από αυτούς.  Εσείς, οι περιφερειάρχες, έχετε σημαντική δουλειά να κάνετε. Πρέπει να αναλάβετε δράση και να αποκαταστήσετε τις ζημιές. Εάν είναι απαραίτητο να κατάσχετε και  τα οχήματά τους, είπε ο Ερντογάν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ