Το Πεντάγωνο θα εξοπλίσει τα μικρά πολεμικά πλοία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη




Ιανουάριος 6, 2016.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έχει συνάψει συμβόλαιο με την ‘Northrop Grumman’ αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προμήθεια τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που θα εξοπλίσουν τα μικρότερα πολεμικά πλοία.


Το συμβόλαιο είναι  αξίας 93,1 εκατομμυρίων δολαρίων και υπογράφηκε με την ‘Northrop’ στις 24 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με αναφορά του CNN την Τετάρτη.


Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο συστήματα που παρέχουν: πρώτον την εναέρια επιτήρηση και το δεύτερο είναι ότι η απογείωση των drones  θα γίνεται από το κατάστρωμα των μικρών πολεμικών σκαφών, χωρίς να χρειάζονται χώρο απογείωσης, όπως έχουν τα αεροπλανοφόρα, ούτε απαιτούνται μεγάλες και σταθερές επίγειες βάσεις.


Θεωρητικά η νέα αυτή τεχνολογία θα επιτρέψει σε πτήσεις επιτήρησης και  επιθέσεις  από drones σε παγκόσμιο επίπεδο,  από τα εκατοντάδες υφιστάμενα «πολεμικά σκάφη που έχουν μικρό κατάστρωμα».


 Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι περιμένει το πρώτο από αυτά να τοποθετηθεί και να δοκιμασθεί το Νοέμβριο του 2017.


Η ώθηση της Ουάσιγκτον να προωθήσει την τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι λόγω των ανησυχιών της έλλειψης εκπαιδευμένων πιλότων, που σύμφωνα με τους «Los Angeles Times» έχει αναγκάσει την Πολεμική Αεροπορία να προσλάβει πολίτες πιλότους για να ορισμένες αποστολές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ