Η Ρωσία βοήθησε στην επιστροφή στην πατρίδα τους ένα εκατομμύριο Σύριους




Ιανουάριος 17, 2015.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τη Συρία. Κατά τους τελευταίους μήνες, η ροή αυξήθηκε κατά περίπου στο ένα τρίτο.



 Αυτό συνέβη χάρη στη συμμετοχή της Ρωσίας, η οποία επιχειρεί κατά των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα αυτή, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Contra Magazin», που αναδημοσιεύει η ‘Ζβέζντα’.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 που η Ρωσία επενέβη στη Συρία κατόπιν γραπτού αιτήματος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει πραγματοποιήσει 5.663 επιθέσεις σε θέσεις τρομοκρατών απελευθερώνοντας εκατοντάδες  οικισμούς σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.



Η αυστριακή εφημερίδα φιλοξενεί την εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Βάλιντ Μουάλεμ, ο οποίος είπε ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χτυπούν πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ