Ρουμανία: Η πρώτη απειλή για τη χώρα είναι η Ρωσία




Ιανουάριος 5, 2016.

Βουκουρέστι.

Σημερινό δημοσίευμα στη ρουμανική εφημερίδα «Romania Libera» παρουσιάζει την ανάλυση  του Ρουμάνου πολιτικού επιστήμονα, Κρίστιαν Καμπεάνου, ο οποίος τονίζει ότι η πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ρουμανίας, είναι η επιθετική πολιτική που ακολουθεί το Κρεμλίνο, μια πολιτική,  που όπως επισημαίνει, υποστηρίζεται από ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.



Η αναλυτής σημειώνει ότι υπάρχει απουσία ισχυρών και συνεκτικών απαντήσεων από τη Δύση, στην επιθετική πολιτική  της Ρωσίας,  καθώς η Ρουμανία, η Πολωνία και οι δημοκρατίες της Βαλτικής τείνουν να απομονωθούν  μεταξύ Ρωσίας και των Ευρωπαίων υποστηρικτών της.



Ο Καμπεάνου γράφει ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, δεν έχει τίποτε να κάνει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά στην αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων στη Μέση Ανατολή υπέρ του Ιράν και της Ρωσίας και είναι σαφώς εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.



Ο Ρουμάνος αναλυτής γράφει  ότι φίλοι της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Αλέξης Τσίπρας  στην Ελλάδα, ο Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, ο οποίος δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου από τον Μπερλουσκόνι, ο Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, ο Μίλος Ζέμαν στην Τσεχική Δημοκρατία, το Ρόμπερτ Φίκο στη Σλοβακία καθώς και η Αυστρία, συνομιλητές της Ρωσίας είναι  ο Φρανσουά Ολάντ της Γαλλίας και σχεδόν όλα τα εξτρεμιστικά κόμματα της αριστεράς ή της δεξιάς, όπως το κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Εθνικό Μέτωπο. 


Μάλιστα, σημειώνει ο αναλυτής, ότι πολλοί πρώην ηγέτες εκλεγμένοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και των ρωσικών εταιρειών, όπως  είναι η Gazprom.


«Η Ρωσία κερδίζει, ακόμη, και στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση του Κιέβου είναι διεφθαρμένη και ανίκανη, αδύναμη σε μια πτωχευμένη κοινωνία, το ίδιο και το Κισινάου που  οι φίλοι της Μόσχας κερδίζουν καθώς η Μολδαβία καταρρέει…

--
                    

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ