Τουρκία: Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν ξεριζωθεί από τις οικίες τους





Ιανουάριος 13, 2016.

Δεκάδες  χιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος –γνωστού ως PKK-, αναφέρει κουρδικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με το ‘Basnews’, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά,  ανέφερε ότι  από τις πόλεις Τσίζρε, Σουρ, Σιλόπι, Νουσαϊμπίν και τις γύρω περιοχές, έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων, δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κουρδικής καταγωγής.


Σύμφωνα με τον Εφκάν Αλά, περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των κουρδικών περιοχών της Νοτιοανατολικής Τουρκίας,  έχουν μετακινηθεί και περισσότεροι από 93 χιλιάδες έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας των μαχών.


Ο Αλά υποστήριξε ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 267 Κούρδοι αυτονομιστές στις παραπάνω περιοχές ενώ έχουν τραυματισθεί 25 και 177 συνελήφθησαν.


Επίσης, όπως δήλωσε, 24 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τον περασμένο μήνα,  ενώ άλλοι 264 τραυματίστηκαν.
Όσον αφορά για τον άμαχο πληθυσμό, ανέφερε ότι έχουν σκοτωθεί 18 άμαχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην πόλη Τσίζρε.



Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, ηγετικά στελέχη της αυτονομιστικής οργάνωσης των Κούρδων – PKK,  τόνισαν ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο  Εφκάν Αλά είναι ψευδή και ότι ο τουρκικός στρατός υποφέρει από τις απώλειές του.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ