«Τα μικρά του Χαλιφάτου»- Το Ντάες δημιουργεί νέα γενιά βομβιστών αυτοκτονίας




Ιανουάριος 11, 2016.

Πληροφορίες πολλαπλών πηγών, αναφέρουν  ότι ένας αυξανόμενος αριθμός νέων μαχητών του Ισλάμ, εντάσσεται από όλον τον κόσμο, στην τρομοκρατική ομάδα του Ντάες (ισλαμικό κράτος).


 
Η πρόσληψη νεοσύλλεκτων γίνεται καθημερινά. Ωστόσο οι ισλαμιστές δεν δέχονται μόνο νέους, αλλά απαγάγουν παιδιά από τα σπίτια τους, τα εκπαιδεύουν ως τρομοκράτες, αναγκάζοντάς τα να γίνουν σφαγείς και εξτρεμιστές βομβιστές.



Ένας Σύριος οικογενειάρχης, ο Μοχάμεντ Ούμ,  που μίλησε σε δημοσιογράφο- γράφει το ρώσικο δημοσίευμα- που ζούσε στο Ντέιρ εζ Ζορ, κατέφυγε λόγω της πείνας στην πόλη Ράκα. Ωστόσο, η πόλη που θα μπορούσε να τους σώσει από την πείνα,  τους έφερε μόνο απογοήτευση. 



Η Ράκα εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των μαχητών του Ντάες. Η απόδραση προς την πόλη Χομς είναι μια επικίνδυνη απόφαση.



«Στη Ράκα φοβόμασταν να βγούμε  από τα σπίτια. Εμείς οι ενήλικοι ήμασταν πολύ φοβισμένοι. Για παράδειγμα, εάν δουν μια γυναίκα στο δρόμο χωρίς να έχει συνοδό έναν άνδρα, τότε τιμωρείται με 80 χτυπήματα με μαστίγιο και στη συνέχεια βρίσκουν τον άνδρα της που υπόκειται και αυτός στην ίδια ποινή», δήλωσε ο Ουμ Μουχάμαντ.



Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ντάες στη Συρία έχει φθάσει σε πρωτοφανή όρια.  Ένοπλοι Ισλαμιστές διδάσκουν στα παιδιά πώς να χειρίζονται τα όπλα, τις χειροβομβίδες, τα μαχαίρια. Αναγκάζουν τα παιδιά να γίνονται δήμιοι και τείνουν να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας. Οι νέοι αυτοί μαθητές αποκαλούνται  «Τα μικρά του Χαλιφάτου».



«Υποχρεώνουν τα παιδιά να μάχονται μεταξύ τους, τους μαθαίνουν πώς να πυροβολούν, πώς να πετούν χειροβομβίδες. Ορισμένα τα ανάγκασαν να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας στην πόλη Χομς, που την αποκαλούν ‘πόλη των απίστων’, θα πει ο  υιός Χαλάφ Μουχάμαντ.



Ο ίδιος θα πει ότι όταν διαπιστώσουν κάποιον που έκλεψε κάτι να φάει, θα του κόψουν το χέρι. Πολλούς τους έχουν αποκεφαλίσει χωρίς  να γνωρίζει το γιατί.




Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί πολύ που το Ντάες χρησιμοποιεί τα μικρά παιδιά σε τρομοκρατικές επιθέσεις, σε μάχες σε εκτελέσεις. Εάν τα παιδιά αυτά μεγαλώσουν με τον τρόπο αυτό, είναι φυσικό να τους επηρεάσει και στη μελλοντική τους πορεία. Θα έχουν γίνει φανατικοί τρομοκράτες.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ