Στην Ουαλία: Βραχιολάκι στους Σύριους αιτούντες άσυλο




Ιανουάριος 25, 2016.

Οι Σύριοι που ζητούν άσυλο στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, Κάρντιφ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οφείλουν να περάσουν στον καρπό τους ένα ‘χρωματιστό βραχιολάκι’, το οποίο είναι υποχρεωτικό.


Το τούρκικο δημοσίευμα, σημειώνει ότι το υποχρεωτικό περικάρπιο δίνει τη δυνατότητα στο αιτούντα άσυλο να λαμβάνει δωρεάν διατροφή που αποτελείται από τρία γεύματα την ημέρα.


Η υποχρέωση αυτή  διαρκεί ένα μήνα μέχρι οι πρόσφυγες να στεγασθούν. Για τη στέγασή τους έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός για έτοιμες κατοικίες, όπως σημειώνεται.


Ορισμένοι, πρόσφυγες, έχουν εναντιωθεί για το μέτρο αυτό του ‘βραχιολιού’,  αφού όπως ισχυρίζονται στιγματίζονται κατά κάποιο τρόπο, προκειμένου να έχουν δωρεάν τροφή.


Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.


Η Βρετανία υπολογίζει ότι ο αριθμός των Σύριων προσφύγων που θα ζητήσουν άσυλο κατά τα πέντε προσεχή χρόνια θα φθάσει τους 20 χιλιάδες.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ