Μόσχα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κατάρρευση της Ρωσίας για τους πλούσιους πόρους της




Ιανουάριος 26, 2016.

Ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να παίξει το ρόλο του καταλύτη για την κατάρρευση της Ρωσίας.


«Η ηγεσία των ΗΠΑ σηματοδότησε ένα στόχο για τον εαυτό της. Να κυριαρχήσει στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό δεν χρειάζεται μια ισχυρή Ρωσία. Αντίθετα θέλει να 



αποδυναμώσει τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και από την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση των ΗΠΑ στους πλούσιους πόρους, που κατά την γνώμη τους, η Ρωσία κατέχει άδικα», είπε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μοσκόβσκι Κομσομόλετς» [Московский комсомолец].


Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία δεν έχει βλέψεις να γίνει υπερδύναμη. 

«Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, εμείς δεν επιδιώκουμε να κυριαρχήσουμε στο κόσμο. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα προφυλάξει τα εθνικά της συμφέροντα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερασπιστούμε,  μεταξύ άλλων μέσω της αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής μας», πρόσθεσε.


Ο Πατρούσεφ τόνισε ότι η Ρωσία ανησυχεί για τη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ότι η Οργάνωση προβαίνει σε παγκόσμιες επιχειρήσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.


«Η αναζωπύρωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του οργανισμού και η περαιτέρω επέκταση της συμμαχίας, προχωρώντας με στρατιωτικές υποδομές ολοένα και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελούν απειλή για την ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.


Νωρίτερα την Τρίτη, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ακαδημίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Σεργκέι Τσβάρκοφ, είπε ότι κατά της Ρωσίας υπάρχει ένας ανοικτός πόλεμος πληροφοριών.


Σε πρόσφατο, επίσης, δημοσίευμα της ιδιωτικής εταιρείας συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών ‘Stratfor’,  που ορισμένοι την αποκαλούν ως «σκιά της CIA» έγραψε ότι «η Ρωσία του Πούτιν είναι πολύ πιο σταθερή από ό, τι φαίνεται στη Δύση», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα της Βίζγκλιαντ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ