Λιβύη:«Αγνώστου εθνικότητας» μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε κομβόι ισλαμιστών




Ιανουάριος 11, 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικού ειδησεογραφικού πόρταλ,  αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη της Σύρτης, στη Λιβύη.


Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι «αγνώστου εθνικότητας» μαχητικό αεροσκάφος επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή του Ντάες, την Κυριακή, κοντά στην πόλη  Σύρτη. 


Οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να οργανώσουν μια βάση από την οποία θα προέβαιναν σε επιθέσεις προκειμένου να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Λιβύη.


Το αεροσκάφος δεν ανήκει στο κυβερνητικό επιτελείο του Τομπρούκ, στα ανατολικά της Λιβύης, αφού ανακοίνωσε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει αεροπορική επίθεση.


Επιπλέον, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, την Κυριακή έγινε απόπειρα ανατίναξης του λιμανιού της Ζουβετίνα (Az-Zuwaytinah), όπου υπάρχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 


Η απόπειρα έγινε από τρομοκράτες με τρεις βάρκες και πλησίαζαν στο λιμάνι.

Οι φρουροί κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση, πριν οι βάρκες φθάσουν στο λιμάνι καθώς είχαν σκοπό να ανατινάξουν πλοίο το οποίο φόρτωνε πετρέλαιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  του λιμανιού  Αλί αλ Χάσσι, ο οποίος καθόρισε ότι οι επιτιθέμενοι είναι μέλη του Ντάες,  όπως σημειώνει το ‘Dunya Bulteni’.



Νεώτερη πληροφόρηση:

Σύμφωνα με το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων, της κυβέρνησης στο Τομπρούκ, η αεροπορική επίθεση  κατά των τρομοκρατών του Ντάες στην πόλη Σύρτη, έγινε από γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ