Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μόσχα: «Ανοησίες» οι ισχυρισμοί του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τον Πούτιν
Ιανουάριος 26, 2016.

Μόσχα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής προεδρικής διοίκησης, Σεργκέι Ιβανόφ, χαρακτήρισε ως ανοησίες τα περί διαφθοράς του Πούτιν, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.


«Κατέχω διάφορες υψηλές θέσεις σε κυβερνήσεις εδώ και περίπου 17 χρόνια και έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σχολιάζω ανοησίες», δήλωσε την Τρίτη μετά από τη συνάντηση του προεδρικού Συμβουλίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα σχόλια ήταν για δηλώσεις από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών που κατηγόρησε νωρίτερα τη ρωσική ηγεσία για συμμετοχή σε προγράμματα διαφθοράς. Τη δήλωσε έκανε στο BBC ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Άνταμ Σουμπίν, υπεύθυνος για τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «σχετικά με τη συμμετοχή της ρωσικής ηγεσία σε διαφθορά- με δημόσια δήλωση- αυτό επιβάλλει αποδείξεις, αλλά η Μόσχα δεν απαντήσει στο σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στο δίκτυο του BBC”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημοσίευση μιας τέτοιας επίσημης δήλωσης, χωρίς αποδείξεις,  ρίχνει σκιά στη φήμη του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τα σχόλια ως ανεύθυνα και επεσήμανε ότι ένα ψέμα ακόμη από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: