Σήραγγες σε σπίτια Κούρδων αυτονομιστών στο Σιρνάκ




Ιανουάριος 15, 2016.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν σε συνοικία που θεωρούνταν ότι κατοικείται από προσκείμενους στους Κούρδους αυτονομιστές, σήραγγες που ένωναν τα υπόγεια των σπιτιών τους με μεγάλο φρεάτιο που είχε διέξοδο σε αγροτική περιοχή.



Οι σήραγγες εντοπίστηκαν σε οικισμό στην περιοχή της Σιλόπης του Σιρνάκ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ήταν μήκους 40 μέτρων και βοηθούσαν στην  άμεση εγκατάλειψη των οικιών.




 Κατά την έρευνα του τουρκικού στρατού σε εγκαταλειμμένα σπίτια Κούρδων της περιοχής, τα οποία διερευνούσαν εξονυχιστικά με τη σειρά, εντόπισαν στα υπόγεια ορισμένων σπιτιών σήραγγες που οδηγούσαν στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου βρίσκονταν μεγάλο φρεάτιο απορροής υδάτων, που κατευθύνονταν έξω από την οικιστική περιοχή.


Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι οι σήραγγες αυτές  είχαν καλυφθεί με σακούλες και ξύλα για να μην γίνουν αντιληπτές από τον τουρκικό στρατό που έψαχνε σε όλη την περιοχή.




Μέσα στις σήραγγες βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά υλικά, και ασύρματα τηλέφωνα τοπικής εμβέλειας.

Οι σήραγγες, προφανώς, χρησιμοποιήθηκαν από τους Κούρδους κατοίκους της περιοχής όταν έφθασαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να κρυφθούν ή να φυγαδεύσουν μαχητές του PKK.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ