Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά για τη διακίνηση όπλων από Τουρκία σε Συρία


Ιανουάριος 5, 2016.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της Ρωσίας συζητά σήμερα τις αποστολές όπλων που γίνονται  μέσω Τουρκίας στη Συρία.


Αυτό δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ουρουγουάης, Elbio Rosselli, που προεδρεύει του Συμβουλίου τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τον Rosselli «θα συζητηθούν διάφορα θέματα και θα τεθεί, φυσικά, το θέμα της παράδοσης  όπλων στη Συρία μέσω των τουρκο-συριακών συνόρων. Το ζήτημα αυτό τέθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο διπλωμάτης.


Ο Rosselli πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει εκφράσει την ανησυχία της για όπλα τα οποία διοχετεύονται από την Τουρκία και παραδίδονται στους τρομοκράτες αλλά και για τη διείσδυση τρομοκρατών από τους μεθοριακούς σταθμούς της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία προτείνει την επέκταση του υφιστάμενου μηχανισμού παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών και ανησυχεί που όλα τα φορτία που  καταλήγουν στους τρομοκράτες αναφέρονται ως «ανθρωπιστική βοήθεια».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: