Σέρβος Μουφτής: Ο Μωάμεθ και ο Ιησούς ήταν κομμουνιστές




Ιανουάριος 8, 2016.

Βελιγράδι.

 Ο Μουφτής της πρωτεύουσας της Σερβίας, Μουχάμεντ Γιουσουφσπάχιτς, ο οποίος πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του, για να γίνει πρέσβης της Σερβίας στη Σαουδική Αραβία, σε συνέντευξή του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι ο Ιησούς και ο Μωάμεθ υπήρξαν  κομμουνιστές. Λέγοντας αυτό,  διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να συνδέεται ο αθεϊσμός με τον κομμουνισμό.


Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία πρέπει να αποτελέσει ένα πρότυπο για τους Σέρβους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, δηλώνοντας ότι τα δύο έθνη έχουν περάσει μαζί τον πειρασμό του αθεϊσμού.


«Πρέπει να μην αποδεχόμαστε τη σύνδεση του κομμουνισμού και  του σοσιαλισμού με τον αθεϊσμό,  όπως και τη σύνδεση του καπιταλισμού με τον θεϊσμό», δήλωσε σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

Για να συνεχίσει:

«Ο Ιησούς και ο Μωάμεθ δεν ήταν καπιταλιστές, αλλά κομμουνιστές, σοσιαλιστές, ήταν πρόθυμοι να εργασθούν για την ισότητα  των ανθρώπων σε όλες τις πτυχές της ζωής».

«Η Σερβία και η πρώην ΕΣΣΔ, έχουν ένα κοινό ιστορικό σημείο, πέρασαν και οι δύο χώρες  μέσα από τον αθεϊσμό», είπε χαρακτηριστικά.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ