Ο Πατριάρχης της Ρωσίας ευχήθηκε στους κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού για τα Χριστούγεννα




Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχάρη το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων


Ιανουάριος 8, 2016.

Όπως πάντοτε τα Χριστούγεννα (στη Ρωσία ήταν χθες 7 Ιανουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο) και το Πάσχα ο Πατριάρχης Κύριλλος  παραδοσιακά συγχαίρει τους Ρώσους κοσμοναύτες.


Υπήρξε απευθείας σύνδεση μεταξύ του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού.

Το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού το οποίο είναι βαθιά θρησκευόμενο ζήτησε την ευλογία του Ρώσου Πατριάρχη για μια ειρηνική επιστροφή στη Γη.


Ο Πατριάρχης Κύριλλος παραδέχθηκε ότι «δεν είναι εύκολη η αποστολή σας. Το γνωρίζετε, αλλά είναι τόσο σημαντική για την ανθρωπότητα».

Ο Κύριλλος τόνισε ότι αποτελούν ένα διεθνές πλήρωμα στον ΔΔΣ και ότι είναι το σύμβολο  της κοινής (ανθρώπινης)  προσπάθειας, πέρα από τις υπάρχουσες αντιφάσεις.


«Πιστεύω ότι από το ύψος της τροχιάς που βρίσκεσθε, αναπτύσσετε μια διαφορετική άποψη για τον κόσμο, και ιδιαίτερα για τις μικρότητες των διαφορών που υπάρχουν στη Γη», τόνισε η Αυτού Αγιότητα.

 Ο Ρώσος Πατριάρχης ευχήθηκε στους κοσμοναύτες να έχουν ψυχική και σωματική δύναμη καθώς και υπομονετικότητα  για την πραγματοποίηση της αποστολής τους, η οποία είναι σημαντική για όλη την ανθρωπότητα.


Στο πλήρωμα της 46ης αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υπάρχουν τώρα τρεις Ρώσοι, ο Γιούρι Μαλεντσένκο, ο Σεργκέι Βόλκοφ και ο Μιχαήλ Κορνιένκο.


 Τους συναδέλφους τους, που δεν είναι Ρώσοι, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα στην αγγλική γλώσσα, σύμφωνα με την ‘Κομσομόλσκαγια Πράβντα’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ