Europol: Το Ντάες σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ευρώπη





Ιανουάριος 25, 2016.

Άτυπο συνέδριο διεξάγεται στο Άμστερνταμ, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί Δικαιοσύνης και Ασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών.



Στο συνέδριο, που γίνεται με τη μορφή του επείγοντος, για την αντιμετώπιση της κρίσης της μεταναστευτικής ροής, που είναι συνεχής ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών, έχουν εκδηλωθεί προς το παρόν διαφωνίες στο σφράγισμα των συνόρων των χωρών μελών της Ένωσης.


Παράλληλα, εκτιμάται ότι το Ντάες (ISIS) έχει τη δυνατότητα να αρχίσει επιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες-  ιδιαίτερα μετά τη σφαγή του Παρισιού, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, στο συνέδριο αυτό,  ο επικεφαλής της «Europol», Ρόμπ Γουεηνράιτ.


Οι δηλώσεις του Ρόμπ Γουεηνράιτ, σύμφωνα με το λιβανικό δημοσίευμα του «σταρ»,  έχουν συμπέσει με τη διοργάνωση του άτυπου συνεδρίου στο Άμστερνταμ.


Ο Γουεηνράιτ ανέφερε ότι «το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει ένα νέο στυλ μάχης για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας και σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ