Κωνσταντινούπολη: Επιδρομή τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του HDP- 5 συλλήψεις





Ιανουάριος 8, 2015.

Κωνσταντινούπολη.

Τούρκοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών –HDP,  στην συνοικία Μπέγιογλου, νωρίς την Παρασκευή και συνέλαβαν πέντε μέλη που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Zaman' την οποία επικαλείται το πρακτορείο Cihan,  ομάδες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έκαναν έφοδο γύρω στις 7 το πρωί  με την παρουσία αξιωματικών της Αστυνομίας, ενώ συγχρόνως η περιοχή  περικυκλώθηκε από θωρακισμένα οχήματα και γινόταν επίβλεψη του τετραγώνου με ελικόπτερο.


Στο παράρτημα του φιλοκουρδικού κόμματος βρισκόταν ο συμπρόεδρος  Ρουκίγιε Ντεμίρ και τέσσερις μέλη που συνελήφθησαν.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί, έκαναν λεπτομερή έρευνα στο κτήριο  που κράτησε επί ώρες. 


 Η επιδρομή έγινε ως μέρος έρευνας σχετικά με τις δραστηριότητες του Κινήματος της Πατριωτικής Επαναστατικής Νεολαίας (YDG-Η), που είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και δραστηριοποιείται στις συνοικίες  Μπέγιογλου και Σισλί.


 Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP, θεωρεί υπαίτιο το φιλοκουρδικό κόμμα που δεν κατάφερε να αποκτήσει την πλήρη πλειοψηφία στο  τουρκικό Κοινοβούλιο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ