Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στο HDP να ζητήσει από τους ‘τρομοκράτες’ στην Τσίζρε να παραδοθούν




Ιανουάριος 29, 2016.

 Καθώς οι μονάδες διασωστών προσπαθούν να φθάσουν  σε 28 άμαχους που έχουν καταφύγει σε μια αποθήκη στην πόλη Τσίζρε, στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας,  ενώ  βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ανταλλαγής πυροβολισμών,  ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου,  κάλεσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να ζητήσει από τους μαχητές,  του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK),  να παραδοθούν.
 

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η Τουρκία έχει σπάσει το νόμο, ενώ αγωνίζεται κατά  της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Νταβούτογλου αργά την 28η Ιανουαρίου, όπως σημειώνει η Hurriyet Daily News.


Ενώ ο Νταβούτογλου έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εν όψει της αναχώρησής του, για επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, τρεις βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP, οι οποίοι βρίσκονταν σε απεργία πείνας από τις 27 Ιανουαρίου είχαν κάνει κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, για να αναγκάσουν τις αρχές να στείλουν ασθενοφόρα στην Τσίζρε. 


Οι καταληψίες είπαν ότι ο αριθμός των τραυματιών αμάχων στην αποθήκη που έχουν χάσει τη ζωή τους έχουν φθάσει τους έξι.


Ο Νταβούτογλου απαντώντας εμμέσως δήλωσε ότι «Παλεύουμε ενάντια στην τρομοκρατία και θα λάβουμε όλα τα είδη των μέτρων για την διακομιδή κάθε τραυματία στο νοσοκομείο, δεν έχει σημασία αν (αυτός ή αυτή) είναι τρομοκράτης», είπε ο Νταβούτογλου.


«Αλλά εάν τα ασθενοφόρα επιθυμούν να φθάσουν εκεί, τότε οι τρομοκράτες πρέπει να βγουν αμέσως έξω και να παραδοθούν», τόνισε.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθύνθηκε  προς τους ιθύνοντες του PKK που κρύβονται στα βουνά της Καντίλ και είπε «Φτάνει πια!»


«Εμείς θα κάνουμε ό, τι απαιτείται. Τόσο από την άποψη των υπηρεσιών υγείας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα  κάνουμε ό, τι απαιτείται. Όλες αυτές οι συνοικίες, οι πόλεις και τα πληθυσμιακά κέντρα πρέπει να καθαριστούν από το πρόβλημα της τρομοκρατίας», πρόσθεσε σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ