Αλβανία: « Στους Λαζαράτες καλλιεργείται κάνναβη αλλά όχι για την …χρηματοδότηση του ISIS»




Ιανουάριος 20, 2016.

Μετά τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου για εμπλοκή της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες (Ισλαμικό κράτος) στο εμπόριο ινδικής κάνναβης που παράγεται στην Αλβανία και την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, σήμερα ακολούθησε η αντίδραση του Εισαγγελέα.




Ο γενικός Εισαγγελέας Αντριάτικ Λάλα αναφερόμενος  στα δημοσιεύματα τόσο της τηλεόρασης «Corriere TV», όσο και της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror», παραδέχθηκε ότι στην περιοχή του Αργυροκάστρου, Λαζαράτες, καλλιεργείται  μαριχουάνα, αλλά δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.


«Είναι αλήθεια ότι στους Λαζαράτες καλλιεργείται κάνναβη, αλλά οι κάτοικοι δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα που να σχετίζονται με την τρομοκρατία. Η κάνναβη στους  Λαζαράτες δεν διασυνδέεται με τον εξτρεμισμό», είπε ο Λάλα.


Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης της Εισαγγελίας του Αργυροκάστρου.

Τα δημοσιεύματα  της ιταλικής τηλεόρασης  «Corriere TV», όσο και της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror», έλεγαν ότι τα κέρδη από την πώληση του χασίς που παράγεται στην Αλβανία πηγαίνουν στους τρομοκράτες  του ISIS, σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’ στην ηλεκτρονική μορφή της.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ