Τίρανα: Αλβανός ιμάμης δικάζεται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS




Ιανουάριος 27, 2016.

Τίρανα, Αλβανία.

Ένας Αλβανός μουσουλμάνος κληρικός έχει τεθεί σε δίκη ερήμην στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, με την κατηγορία της τρομοκρατίας για την ένταξή του στο ISIS στη Συρία, συμπαρασύροντας μαζί του τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του.


Η Εισαγγελία των Τιράνων ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Αλμίρ Ντάτσι, 31ός ετών, ιμάμης σε αλβανικό χωριό, που άφησε τη χώρα το 2013 με την οικογένειά του και μάχεται στη Συρία στο πλευρό των τρομοκρατών του Ντάες.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη.

Επίσης, σήμερα,  άρχισε δίκη για εννέα άλλους Αλβανούς μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων δύο ιεροκήρυκες που κατηγορούνται  ότι προσηλύτισαν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ περισσότερους από 70 άνδρες που τους οδήγησαν στη Συρία να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τη λιβανική ‘Σταρ’, περίπου τα δύο τρίτα της Αλβανίας των 3.200.000 κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης, οι θρησκευτικοί ηγέτες ζήτησαν από τους πιστούς να μην συμμετέχουν σε ομάδες ανταρτών στη Συρία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ