Αύξηση αριθμού Ισλαμιστών από Γερμανία για το ISIS





Ιανουάριος 28, 2016.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, έχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των ισλαμιστών εξτρεμιστών που πηγαίνουν να πολεμήσουν στην Συρία και το Ιράκ αυξάνει σταθερά δημιουργώντας απειλή από την επιστροφή τους στην Ευρώπη.


Ο πρόεδρος  της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος,  Hans Georg Maassen που είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης  ότι « η κατάσταση για την ασφάλεια είναι σοβαρή,  στην επιστροφή τους ενδέχεται να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».


Οι υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι περίπου 800 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν  ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες και το ένα τρίτο από αυτούς έχει, ήδη,  επιστρέψει.


Οι ισλαμιστές που επιστρέφουν παρακολουθούνται στενά από τις γερμανικές αρχές.
Από την παρακολούθηση των ισλαμικών δικτύων προκύπτει ότι τουλάχιστον 40 φανατικοί ισλαμιστές  πήγαν από τον περασμένο Οκτώβριο να ενταχθούν στο Ντάες και σε άλλες ριζοσπαστικές ομάδες.


Η χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρή τρομοκρατική επίθεση, όπως αυτή του Παρισιού, αλλά οι Γερμανοί πράκτορες προειδοποιούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για παρόμοια περιστατικά και στη Γερμανία.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ