Μόσχα: Ο αγωγός «South Stream» δεν ακυρώθηκε, απλά πάγωσε




Ιανουάριος 5, 2016.

Σόφια.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το έργο  μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «South Stream» δεν έχει ακυρωθεί, αφού επισήμως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να έχει διανακοινωθεί, αυτό δήλωσε σε ανταπόκρισή του για τη Βουλγαρική Ραδιοτηλεόραση από τη Μόσχα, ο δημοσιογράφος Πάβελ Ζαβαλίν.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι το έργο αυτό θα μπει πάλι στο προσκήνιο και η Μόσχα πιστεύει ότι όλα τα κράτη της νότιας και ανατολικής Ευρώπης είναι μπερδεμένα και φυσικά δεν εκφράζονται ως ανεξάρτητα κράτη.


Σύμφωνα με τις απόψεις του, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν μια ενιαία φωνή και θα έπρεπε να εκφράζονται  πιο αποτελεσματικά με βάση τα συμφέροντά τους.


Ερωτηθείς εάν την Ρωσία την απασχολούν οι χαμηλές τιμές στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, που  έχει συνέπειες  και στον προϋπολογισμό της Ρωσίας, ήρθε η απάντηση  ότι πάντα υπάρχουν  περίοδοι υψηλότερων και χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.


«Κάθε μια 15ετία παρατηρείται μια τέτοια κρίση στην εμπορία του πετρελαίου. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι σταδιακά θα υπάρξει παύση της πτώσης των τιμών εξαιτίας της ζήτησης που συνεχώς αυξάνεται».


Ο ανταποκριτής από τη Μόσχα είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει, ήδη, στραφεί πέρα από την εξόρυξη πετρελαίου και  στον τομέα της γεωργίας προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της στις ξένες αγορές.


Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η Μόσχα προσβλέπει σε μια αλλαγή της πολιτικής της Βουλγαρίας στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες.


--
                    

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ