Τούρκος πρωθυπουργός: Έχουμε στοιχεία των παραβιάσεων από το ρωσικό Su-34




Ιανουάριος 31, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,  ισχυρίστηκε ότι το ραντάρ δεν θα μπορούσε να διαψευσθεί, και ότι το ρωσικό μαχητικό Su-34 για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν σε τουρκικό εναέριο χώρο την Παρασκευή το απόγευμα στις 29 Ιανουαρίου.
 

  Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός την Κυριακή 31 Ιανουαρίου κατά την επίσκεψή του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.


Ο Νταβούτογλου είπε ότι οι παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου μπορεί να επιβεβαιωθεί με τη μαρτυρία δύο ραντάρ – Τουρκίας και ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις των τουρκικών αρχών στηρίζονται αποκλειστικά σε πραγματικά περιστατικά,  και ότι η ηγεσία της χώρας δεν πρόκειται να προωθήσει  περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία στην τεταμένη περιοχή.


Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το δρόμο της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία, αλλά πάντα δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία στην προστασία του εναέριου χώρου της», είπε ο Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ