To Ντάες συρρικνώθηκε κατά 40% στο Ιράκ και 20% στη Συρία




Ιανουάριος 5, 2016.

Τα εδάφη τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ντάες (ισλαμικού κράτους) έχουν συρρικνωθεί κατά 40 τοις εκατό στο Ιράκ και 20 τοις εκατό στη Συρία το 2015 και η τρομοκρατική ομάδα έχει αποβληθεί από μια σειρά πόλεων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία.


Το πρακτορείο Ρόιτερ, επισημαίνει ότι το Ντάες, κατά τη διάρκεια του 2014, είχε αποκτήσει την έλεγχο το ένα τρίτο του Ιράκ, καταλαμβάνοντας τη Μοσούλη και έφθασε μέχρι  τα προάστια της Βαγδάτης.

Οι συνεχείς συγκρούσεις των  ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν από τα αεροσκάφη του διεθνούς Συνασπισμού, ανάγκασαν  τις τρομοκρατικές ομάδες να αποχωρήσουν από μια σειρά πόλεων, μεταξύ των οποίων είναι το Ραμάντι και το Τικρίτ.

Στη Συρία, το Ντάες καταπολεμήθηκε από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ και ομάδες ανταρτών. Οι τρομοκράτες αποτέλεσαν στόχοι των αεροπορικών επιδρομών του αμερικανικού Συνασπισμού και της Ρωσίας.

Την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου του 2015, ο αμερικανικός συνασπισμός πραγματοποίησε 20 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ντάες και στις δύο χώρες, από τις οποίες 19 στο Ιράκ και μία στη Συρία.
--
                    

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ