Η Ιταλία στέλνει 130 στρατιώτες στο Ιράκ- ως πρώτη αποστολή




Φεβρουάριος 4, 2016.


Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ιταλία θα στείλει μια ομάδα που ειδικεύεται στη θεραπεία θυμάτων πολέμου, στο Ιράκ, καθώς ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα για τη φύλαξη των εργαζομένων συντήρησης που απασχολούνται στο φράγμα της Μοσούλης, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.


Στον απόηχο των επιθέσεων του Ντάες στο Παρίσι το Νοέμβριο, η Ιταλία απέρριψε εκκλήσεις της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αλλά ανακοίνωσε αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της σε μη πολεμικές δραστηριότητες.


Η Πινότι δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει τις προσεχείς ημέρες την αποστολή των 130 στρατιωτών για τη μεταφορά και την περίθαλψη τραυματιών.


Η ίδια εξήγησε ότι  «έχει δοθεί υπόσχεση (σε ιδιώτες) επειδή πηγαίνουν σε μια εμπόλεμη περιοχή, να παρασχεθεί προς αυτούς βοήθεια στο έργο τους, αφού θα εκτίθενται σε κίνδυνο».


Τον Δεκέμβριο η Ιταλία ανακοίνωσε ότι  θα αναπτύξει δύναμη 450 στρατιωτών για την προστασία των εργαζομένων, οι οποίοι θα κάνουν έκτακτες επισκευές στο φράγμα της Μοσούλης και ενδέχεται αυτή η αποστολή κατά τους προσεχείς μήνες να ανέλθει σε πάνω από χίλιους στρατιώτες.


Η Ιταλία διαθέτει σήμερα στο Ιράκ 530 στρατιώτες, οι οποίοι εκπαιδεύουν τους Κούρδους μαχητές πεσμεργκά, ενώ ένα άλλο τμήμα  θα εκπαιδεύσει την αστυνομία και τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις στη Βαγδάτη.




--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ