Τουρκία: Στη Συρία διείσδυσαν 2.000 ένοπλοι της αντιπολίτευσης…




Φεβρουάριος 18, 2016.

Τουλάχιστον 2.000 ένοπλοι της αντιπολίτευσης, όπως τους ονομάζει το τούρκικο δημοσίευμα, διέσχισαν τα σύνορα στο μεθοριακό σταθμό Μπάμπ αλ Σαλάμ κατευθυνόμενοι προς την πόλη Αζάζ, προκειμένου να βοηθήσουν τους άλλους αντάρτες που θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στην προέλαση των ένοπλων ομάδων των Κούρδων, YPG και PYD.




Το δημοσίευμα του «Ντουνιά Μπουλτενί», επισημαίνει ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν χάσει εδάφη τα οποία κατέλαβε ο στρατός του καθεστώτος στη βόρεια επαρχία του Χαλέπι.


Το PYD  και το YPG έχουν καταλάβει σημαντικά σημεία, ακόμη και την πόλη Ταλ Ριφάτ, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν το δικό τους αυτόνομο κράτος, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Οι τρομοκρατικές ομάδες της αντιπολίτευσης κατέχουν μόνο την πόλη Αζάζ που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα ενώ η νότια από αυτήν περιοχή είναι αυτή τη στιγμή περικυκλωμένη από τους Κούρδους.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ