Η Ευρώπη περιμένει άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2016
Φεβρουάριος 8, 2016.

 Σύμφωνα με πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στην Ευρώπη αναμένονται να φθάσουν, μέσα στο 2016, άλλο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.Κατά το 2015, από όλη τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη εισήλθαν και καταγράφηκαν 1.004.356 μετανάστες.


Η έντονη ροή των προσφύγων μπορεί να σταματήσει μόνο με μια αλλαγή της κατάστασης στη Συρία, λένε οι ειδικοί, αλλά αυτό δεν  αποδεκτό από όλους, αφού μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα παρατηρούνται και από χώρες της βόρειας Αφρικής και της κεντρικής Ασίας.


Σύμφωνα, πάντως, με τους καταγεγραμμένους μετανάστες στην Ευρώπη, το 91% ήταν Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί, όπως αναφέρει η Οργάνωση.


Οι πόλεμοι, η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή είναι οι κύριοι παράγοντες της μετακίνησης των λαών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ