Αλβανία: «Η συνεργασία με την Ελλάδα έφερε την υλοποίηση 40 έργων»






Φεβρουάριος 26, 2016.

Κορυτσά.

«Η Αλβανία έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, που για εμάς σημαίνει μια εδραιωμένη δημοκρατία, με τα υψηλότερα πρότυπα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας», είπε η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Κλάιντα Γκιόσα, στην τελετή λήξης του Διασυνοριακού Προγράμματος Αλβανίας – Ελλάδας (2007-2013).




Η ίδια τόνισε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης συνδέεται άμεσα με τους Αλβανούς πολίτες και «για αυτό τα προγράμματα αυτά είναι πολύ σημαντικά λόγω του αντίκτυπου που έχουν σε αυτούς».



Κατά την ομιλία της η Γκιόσα είπε ότι στο συνολικό πρόγραμμα συνεργασίας εφαρμόζονται 40 σχέδια και εξετάζονται, ακόμη, τρία στρατηγικά έργα τα οποία αναμένεται να φέρουν σημαντικές επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και της Αλβανίας.



Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Λεωνίδας Ροκανάς, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ