Η Τουρκία έστειλε 500 ένοπλους στο Χαλέπι




Φεβρουάριος 17, 2016.


Εκατοντάδες τρομοκράτες έχουν διεισδύσει  στη Συρία από την Τουρκία. Αυτό αναφέρθηκε από πηγή της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Η πηγή είπε για περίπου 500 ένοπλους που διέσχισαν τα τουρκικά σύνορα και κατευθύνθηκαν προς την συριακή πόλη της Αζάζ.


Την ίδια στιγμή, ο συριακός στρατός συνεχίζει να διεξάγει μάχες με αντάρτες στα βόρεια  της επαρχίας του Χαλεπίου. Τα κυβερνητικά στρατεύματα δεν άφησαν τους εξτρεμιστές να καταλάβουν στρατηγικά- σημαντικά σημεία, όπως ο θερμοηλεκτρικός σταθμός, κοντά στην αεροπορική βάση «Κβάιρες».  Δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τις άγριες συγκρούσεις.


Στη Λαττάκεια, εξάλλου, οι μονάδες του συριακού στρατού, μαζί με τις δυνάμεις της εθνικής πολιτοφυλακής ανακατέλαβαν από τους ισλαμιστές τους οικισμούς Άιντου, Βαντί Μπασούρ και Σελίφ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη για το Κενσαμπού.


Στο βόρειο τμήμα  της Λαττάκειας, τα στρατεύματα του Άσαντ ώθησαν τους αντάρτες της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» στο λόφο Τελ Γαζέλεχ.


Στη Χομς η συριακή αεροπορία κατέστρεψε  στρατιωτικά εφόδια των τρομοκρατών στην περιοή του Ντέιρ Φουρς και σε περιοχές των βουνών Τελ εντ Ντα και Τουλούλ ελ Μάντα.

Οι εξτρεμιστές έχουν σημαντικές απώλειες κάθε ημέρα, σημειώνει το  ρωσικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ