Δέκα χιλιάδες Ρώσοι διαμένουν στη Συρία




Φεβρουάριος 10, 2016.

 Δαμασκός.

Ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που διαμένουν στη Συρία ανέρχεται σε περίπου δέκα χιλιάδες άτομα, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Συρία, Αλεξάντρ Κινσάκ - (Александр Кинщак), στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



«Είναι δύσκολο να πούμε τον ακριβή αριθμό των Ρώσων στη Συρία, πολλοί πολίτες μας δεν έρχονται μέσω προξενικών εγγραφών, αλλά,   έρχονται και φεύγουν με τη θέλησή τους χωρίς να έχουν κοινοποιήσει τις κινήσεις τους στην Πρεσβεία.


Σύμφωνα με τον πρέσβη, η προσέλευση των Ρώσων στην πρεσβεία (λόγω αλλαγής ιδιότητας του πολίτη, αντικατάστασης διαβατηρίου, συμβολαιογραφικής πράξης κλπ) δίνει κάποια σιωπηρή εκτίμηση για το μέγεθος της ρωσικής παρουσίας στη Συρία.



«Με το δεδομένο των επεξεργασμένων εγγράφων μας, εκτιμούμε ότι οι Ρώσοι στη Συρία είναι περί τους δέκα χιλιάδες’, είπε ο Κινσάκ.


Επίσης, ο Κινσούκ γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ειδική λειτουργία εκκένωσης Ρώσων πολιτών από τη Συρία.


«Όλοι οι Ρώσοι, ακόμη και εκείνοι που ζουν σε μια εμπόλεμη ζώνη, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την άφιξη κάθε αεροπλάνου που προσγειώνεται στη Λαττάκεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Κατά την επιστροφή του, στο αεροπλάνο επιβιβάζονται πολίτες μας από τη Συρία, καθώς και πολίτες μας από άλλες χώρες της ΚΑΚ ( Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), προς τη Ρωσία, είπε ο πρέσβης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ