Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε στο βόρειο Ιράκ




Φεβρουάριος 6, 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου,  αεροπορική επίθεση στο βόρειο Ιράκ σε αποθηκευτικούς χώρους των Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν τέσσερα σημεία- καταφύγια του PKK, όπου οι μυστικές τουρκικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών.


Συγκεκριμένα, ήταν τέσσερις σπηλιές στο όρος Καντίλ, στις οποίες εστιάστηκε ο τουρκικός βομβαρδισμός.


«Την ίδια ημέρα το απόγευμα καταστράφηκαν από τις επιθέσεις στρατόπεδα του PKK στο Χαρκούκ και την Γκάρα».

Στην τουρκική επίθεση έλαβαν μέρος συνολικά 24 μαχητικά τύπου F4E-2020 (Terminatör) και  F-16, τα οποία χρησιμοποίησαν τηλεκατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες.


Ο τουρκικός στρατός από πληροφοριοδότες του, έμαθε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 Κούρδοι αντάρτες.


(Η Χουριέτ για το θέμα  αναφέρει ότι έλαβαν μέρος 40 τουρκικά μαχητικά τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ και της Μαλάτιας).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ