Ο Νικολά Σαρκοζί ζητά να επιστρέψει η Γαλλία στον έλεγχο επί των συνόρων της




Φεβρουάριος 14, 2016.

Η Γαλλία πρέπει να επιστρέψει στο κυριαρχικό δικαίωμά  του ελέγχου στα σύνορά της, αφού η ΕΕ δεν εισάγει μια νέα έκδοση των συμφωνιών του Σένγκεν, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας και ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης «Ρεπουμπλικάνοι», Νικολά Σαρκοζί, όπως σημειώνει το πρακτορείο Τας.




«Η Γαλλία πιστεύει στη χρησιμότητα και το μέλλον της ΕΕ, αλλά οι «Ρεπουμπλικάνοι» είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν  τα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα,  αφού τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν προστατεύονται. Μέχρι να υπάρξει μια νέα «Σένγκεν», άξια του ονόματός της, οι «Ρεπουμπλικάνοι» απαιτούν από τη Γαλλία να αρχίσει ελέγχους στα σύνορά της», είπε ο Σαρκοζί.



Πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την αρχή της ελεύθερης διακίνησης εντός της ΕΕ,  αλλά σύμφωνα με αυτά που είπε «το προνόμιο αυτό θα πρέπει να το έχουν αποκλειστικά και μόνο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ