Ισραήλ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί δικά μας μη επανδρωμένα στη Συρία»





Φεβρουάριος 28, 2016.

Φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το Ισραήλ, προφανώς μέσω δορυφόρου, από την ρωσική στρατιωτική βάση Χμέιμιμ  στη Συρία, δείχνουν ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Sercher-2».



Το 2ο ισραηλινό κανάλι ανέφερε ότι πριν από 5 χρόνια, 12 UAV τύπου «Sercher-2» είχαν παραδοθεί από το Ισραήλ στη Ρωσία έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των συμφωνιών σχετικά με την άρνηση της Μόσχας να παραδώσει το σύστημα S-300 στο Ιράν.


Πριν από λίγες εβδομάδες, η Μόσχα ανακοίνωσε την παράδοση του συστήματος στην Τεχεράνη. Αυτό δηλώνει ότι η συμφωνία για μη παραχώρηση σε άλλον των drones έχει παρέλθει και αυτό, ακόμη,  σημαίνει ότι τα ισραηλινά μη επανδρωμένα θα μπορούσαν να διοχετευθούν στους στρατιωτικούς συμμάχους της Μόσχας- τους Ιρανούς, την Χεζμπολάχ ή ακόμη και στον Άσαντ.



Υπενθυμίζεται, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, να ενισχύσει τον έλεγχο των εξαγωγών όπλων στη Ρωσική Ομοσπονδία.



 Εξαιτίας αυτής της παρέμβασης το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ έθεσε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας να αλλάξουν την ιδιότητα της Ρωσίας στην έγκριση συμφωνιών σε όπλα από την «κανονική» στην «ειδική».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ