Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Αναρχική ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνει κόφτες στους πρόσφυγες για τον φράχτη Σκοπίων

Φεβρουάριος 25, 2016.


Μια ομάδα που δηλώνει ‘αναρχική’ από τη Θεσσαλονίκη  έχει αρχίσει να μοιράζει κόφτες σιδήρων στους πρόσφυγες για να  κόψουν τα συρματοπλέγματα που έστησαν οι Σκοπιανοί στα σύνορά τους, συγχρόνως χαρακτηρίζουν τους Σκοπιανούς ως Βούλγαρους, γράφει σκοπιανό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με αυτό, τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Μπακτίριο» [„Бактирио" ]που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχουν οργανώσει τη στήριξη των προσφύγων και συλλέγουν κόφτες, σμίλες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα με τα οποία θα μπορέσουν αν καταστρέψουν τους φράχτες που έστησαν οι Σκοπιανοί στα σύνορά τους.


Το δημοσίευμα αξιολογεί ότι το φαινόμενο αυτό είναι επακόλουθο της έντασης που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες τις τελευταίες ημέρες.


Μάλιστα, προέβησαν οι ίδιοι, σε επιθέσεις και προσβολές κατά των Σλάβων της Νοτιοσλαβίας αποκαλώντας τους,  ‘Βουλγάρους’  και ‘οπαδούς του ναζισμού’ με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ