Βουλγαρία: Πέθαναν λαθρομετανάστες από κρυοπαγήματα




Φεβρουάριος 7, 2016.

Μπουργκάς.

Δύο λαθρομετανάστες πέθαναν από κρυοπαγήματα. Αυτό ανακοινώθηκε από την επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, Ρουμιάνα Μπατσάροβα, σε δηλώσεις της στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση.



Χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλκο Τάρνοβο, εντοπίστηκαν 19 παράνομοι μετανάστες. Μεταξύ αυτών υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν πάθει κρυοπαγήματα.

Η Μπατσάροβα τόνισε ότι οι συνοριοφύλακες προσπάθησαν να βοηθήσουν δύο γυναίκες αγκαλιάζοντας τες. Ωστόσο, είχαν παγώσει και πέθαναν. Μία γυναίκα είναι νεαρής ηλικίας και η άλλη μεγαλύτερη.


Η ομάδα των παράνομων μεταναστών ήταν από το Αφγανιστάν, διακινδύνεψε να προχωρήσει προς το κέντρο της Βουλγαρίας πεζή, μέσα στο κρύο και στα χιόνια.


Τα υπόλοιπα άτομα από την ομάδα των μεταναστών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.


Νωρίτερα, η τηλεόραση Nova TV του Μπουργκάς, ανέφερε ότι αργά χθες το βράδυ κοντά στο Μάλκο Τάρνοβο, η συνοριακή αστυνομία συνέλαβε μια ομάδα πάνω από 20 παράνομους μετανάστες και σύμφωνα με την αναφορά ένα παιδί 15 ετών πάγωσε από το κρύο.


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 11 παιδιά και δύο γυναίκες.


Επίσης, στις 21:30 χθες στην ομάδα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Μπουργκάς εισήχθησαν δύο κοριτσάκια 4 και 5 ετών. Ήταν μισοπαγωμένα και η μητέρα τους δήλωσε ότι έρχονταν από το Ιράκ. Γίνονται προσπάθειες για την επαναφορά τους.

Όπως επισημαίνεται, στην περιοχή υπάρχει χιόνι πάνω από 30 εκατοστά.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ